Muita vaihtoehtoja

Kirjoittamaan voi lähteä mistä tahansa: unesta, kaupungilla kuullusta lauseesta, syvästä surusta, ostetun paidan ompelijan tarinasta, sanomalehtileikkeestä tai leivoksen mausta käsin. Vetäjä voi käyttää työryhmälleen erilaisia inspiroijia - kuvaleikkeiden lisäksi videoita, linkkejä internettiin, postissa lähetettäviä kankaanpalasia ja niin edelleen.

Aiheiden ja erilaisten inspiroijien rajaa ennenkaikkea aikataulu: mikäli aikaa on vähän, tarvitaan tarkempaa rajausta ja sitä, että ryhmä pitää koko ajan silmällä yhteistä päämäärää, käsikirjoitusta. Mikäli taas aikaa on enemmän, voidaan ideointivaiheessa pysytellä pidempään, ja lähteä kokoamaan valmiimpaa käsikirjoitusta vasta monen erilaisen kokeilun jälkeen.

Jos ryhmä on kiinnostunut ensin alkuun vain kokeilemaan ja irrottelemaan, on mahdollista poimia tehtäviä eri lähtökohdista. Kun irrottelu alkaa kyllästyttää, voi vetäjä käynnistää keskustelun siitä, minkälaisia yhtäläisyyksiä teksteissä on, tai minkälaisia yhteenkokoavia ideoita matkan varrella on syntynyt.

Tehtäviä liittyen muihin vaihtoehtoihin

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License