Tehtäviä, joilla ryhmä voi aloittaa

Aluksi ryhmän kannattaa tutustua toisiinsa ja sopia yhteisiä pelisääntöjä. Katso myös ryhmäsopimukseen liittyviä tehtäviä. Vastaukset allaolevien tyyppisiin tehtäviin kannattaa Noodissa usein pyytää kirjoittamaan keskustelualueelle vetäjän avaamaan esittelyt- ketjuun, jotta vastausten lukeminen ja kommentointi yksinkertaistuu.

Voit valita alla olevista tehtävistä jonkun työryhmäsi käyttöön Noodissa. Voit myös muokata tehtävää omiin tarpeisiisi sopivaksi.

  1. maalaa tehtäväteksti
  2. kopioi se ctrl-C- painikkeilla leikepöydälle (tai valitse valikossa Edit - Copy)
  3. siirry Noodin Luo tehtävä -sivulle
  4. liitä teksti tekstikenttään ctrl-V-painikkeilla. (tai valitse valikossa Edit - Paste)

ESITTELYTEHTÄVÄ 1 | Tehtävä ryhmän jäsenten esittelyyn

TEHTÄVÄ
Esittele itsesi. Kerro, kuka olet ja miksi olet mukana ryhmässä. Kerro itsestäsi myös jokin yksityiskohta, jota monet eivät tiedä.

ESIMERKKI:
Olen Milja Saaristo, ja haluan saada kirjoitettua kokonaisen näytelmäkäsikirjoituksen. Ryhmässä olen mukana, koska ajattelin, että täältä saisin tsemppiä ja deadlineja, jotka usuttaisivat kirjoittamaan. Minulla on oikean jalan jalkapöydässä arpi, jonka sain sukellettuani järvessä johonkin terävään.

ESITTELYTEHTÄVÄ 2 | Tehtävä ryhmän jäsenten esittelyyn

TEHTÄVÄ
Kirjoita neljän virkkeen mittainen kuvaus huoneesta, jossa työskentelet.

ESIMERKKI:
Ikkunasta näkee verannalle, ja verannan ikkunasta ulos asti. Ulkona aurinko paistaa ylimaallisen kirkkaasti ja puut huojuvat tuulessa. Keltaista, punaista, vihreää, syksy. Pöytä, jonka ääressä kirjoitan on iso ja puinen.

ESITTELYTEHTÄVÄ 3 | Tehtävä ryhmän jäsenten esittelyyn

TEHTÄVÄ
Kirjoita viiden virkkeen mittainen kuvaus siitä, millainen kirjoittaja haluaisit olla.

ESIMERKKI:
Haluaisin että kirjoittaminen olisi iloista, että voisin koska tahansa tarttua kynään: bussissa, uimahallin kahvilassa, aamulla juuri herättyäni. Kirjoittaisin sen, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu tärkeältä. Haluaisin oppia rakenteen tekoa niin, että saisin näistä yksittäisistä kirjoitelmista koottua kokonaisia kohtauksia.

ALOITUSTEHTÄVÄ 1 | Tehtävä kirjoitusprosessin suunnitteluun

TEHTÄVÄ
Innostaako edessä oleva kirjoitusprosessi? Kirjoita, mikä siinä innostaa. Entä huolestuttaako tai pelottaako? Kirjoita huolen tai pelon syyt.

ESIMERKKI:
Kirjoittaminen Noodilla tuntuu mukavalta, mutta huolestuttaa, miten onnistuu näin monen ihmisen työskentely yhdessä. Tyypit tuntuivat hauskoilta kun tavattiin, ja uskon, että kaikilta löytyy ideoita. Mutta entä jos ideat leviävät käsiin?

ALOITUSTEHTÄVÄ 2 | Tehtävä kirjoitusprosessin suunnitteluun

TEHTÄVÄ
Kirjoita, mitä haluaisit kokeilla kirjoittamalla. Haluaisitko kirjoittaa kolmelta yöllä? Haluaisitko kirjoittaa hyvän juonen? Haluaisitko olla lyyrinen tyyppi? Millaisia haaveita sinulla on kirjoittamiselle? Entä millaisen vaikutuksen haluaisit aikaansaada lukijassa?

ESIMERKKI:
Olen kiinnostunut erityisesti dialogin kirjoittamisesta. Haluaisin kokeilla kirjoittamista yhdessä jonkun muun kanssa niin, että toinen kirjoittaa yhden roolihenkilön sanat, toinen toisen. Haluaisin myös harjoitella rakenteen suunnittelua.

ESITTELYTEHTÄVÄ 4 | Tehtävä ryhmän tutustumiseen

TEHTÄVÄ
Linkitä kirjoituspöydälle 2 kuvaa - toinen, joka kertoo jotain siitä, kuka olet, ja toinen, joka kertoo siitä, millaisella mielellä lähdet mukaan tähän kirjoitusprosessiin. Kirjoita muutama lause, joilla kerrot siitä, miksi valitsit juuri kyseiset kuvat.

ESIMERKKI:
Valitsin Aku Ankan kuvan siksi, että olen yleensä se hauska tyyppi, joka viihdyttää muita. Tapanani on myös epäonnistua raskaasti. Milla Magian kuvan valitsin siksi, että haluaisin että pystymme taikomaan ihmeellisen näytelmän.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License