Tehtävät liittyen aisteihin ja impulsseihin

Voit valita alla olevista tehtävistä jonkun työryhmäsi käyttöön Noodissa. Voit myös muokata tehtävää omiin tarpeisiisi sopivaksi.

  1. maalaa tehtäväteksti
  2. kopioi se ctrl-C- painikkeilla leikepöydälle (tai valitse valikossa Edit - Copy)
  3. siirry Noodin Luo tehtävä -sivulle
  4. liitä teksti tekstikenttään ctrl-V-painikkeilla. (tai valitse valikossa Edit - Paste)

KUUNTELE | Aisti- ja impulssitehtävä 1

KIRJOITA, MITÄ KUULET

Istu paikoillasi viisi minuuttia ja kuuntele. Kuuntele muutaman minuutin ajan vain asioita, jotka tapahtuvat omassa kehossasi ja sitten niitä, jotka tapahtuvat samassa huoneessa. Lopuksi kuuntele niitä asioita, jotka tapahtuvat huoneen ulkopuolella. Kirjoita tämän jälkeen teksti kuulemasi ja ajattelemasi pohjalta. Teksti voi olla runomuotoinen, valmis dialogi tai sisältää vain yksittäisiä, irrallisia lauseita - eli tekstin muodon voit valita itse.

ESIMERKKI:

TUNNUSTELE | Aisti- ja impulssitehtävä 2

KIRJOITA, MITÄ TUNNET

Sido silmillesi liina, ja nouse työpisteeltäsi toimittamaan jokin yksinkertainen tehtävä – esimerkiksi vesilasin hakeminen, vessassa käyminen tai paperin laittaminen kirjekuoreen. Tehtyäsi tehtävän ota liina pois ja kirjoita teksti hetkestä, jona roolihenkilö (voit itse keksiä henkilön) herää pimeässä huoneessa ja yrittää selvittää, missä on.

ESIMERKKI:

MAAILMA | Aisti- ja impulssitehtävä 3

HAVAINNOI YMPÄRISTÖÄSI

Lähde puoleksi tunniksi ulos. Kävele ja tarkkaile maailmaa: miltä haisee, kuulostaa ja tuntuu? Älä puhu matkallasi kenenkään kanssa. Palaa kotiin, kirjoituspöydän ääreen ja kirjoita havaintosi ensin ranskalaisilla viivoilla muistiinpanoiksi. Ota sitten uusi paperi, ja kirjoita muistiinpanojen pohjalta runo siitä, millaista maailmassa oleminen on.

ESIMERKKI:

MATKA | Aisti- ja impulssitehtävä 4

KUUNTELE MAAILMAA HAHMON KORVIN

Valitse joku kirjoitetuista hahmoista (tehtävä edellyttää, että työryhmä on kirjoittanut jo joitakin henkilöhahmoja.) Valitse jokin matka, jonka kuljet tänään, esimerkiksi töistä kotiin, lounaspaikalle tms. Kun lähdet matkalle, ala kuunnella maailmaa hahmon korvin. Millainen maailma kuuluu? Mitkä ääneet ovat hahmolle uusia ja vieraita, mitkä taas tuttuja? Kun olet tehnyt matkan, kirjoita monologi siitä, mitä hahmo ajatteli kuunnellessaan maailmaa. Merkitse tekstin alkuun valitsemasi hahmon nimi sekä kulkemasi matka. Monologin pituus voi olla mitä tahansa kymmenestä lauseesta ylöspäin.

ESIMERKKI:

MAUT JA HAJUT | Aisti- ja impulssitehtävä 5

KUUNTELE MAAILMAA HAHMON KORVIN

Valitse sana, joka liittyy tähän mennessä ryhmänne kirjoittamiin ideoihin (esimerkiksi rakkaus, hevonen tai lähtö). Kuvaile pitkään ja tarkasti, miltä tämä sana maistuu ja haisee.

ESIMERKKI:

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License