Viimeistely

Kun käsikirjoituksen rakenne on ratkaistu, alkaa viimeistelyvaihe. Ryhmä voi lukea käsikirjoitusta kokonaisuudessaan käsikirjoitusversio- näkymässä ja kommentoida sitä. Yhdessä voidaan käydä läpi teksti kohtaus kohtaukselta ja antaa palautetta - ja sen jälkeen jokainen ryhmäläinen kirjoittaa hänelle jaetun kohtauksen uudestaan. Tai sitten voidaan sopia, että joku kirjoittaa läpi parenteesit mahdollisimman tarkoiksi ja eläviksi, toinen repliikit (tai vaikka yhden roolihahmon repliikit).

Noodissa tässä vaiheessa työtila vaihtuu. Kaikki tekstit- näkymän moninaisuuden sijaan työskennellään käsikirjoitusversion parissa.

Vinkki: käsikirjoitusversio- näkymässäkin voi kohtausten järjestystä edelleen vaihtaa. Olennaista on, että kohtauksen otsikko on aina heading2- fontilla - tällöin Noodi pystyy edelleen kirjaamaan kohtausluettelon.

Kun teksti on viimeistelty, se voidaan tulostaa ja tallettaa pdf-tiedostona.

Myös ryhmän työskentely on hyvä päätellä. Tällöin palataan yhdessä alkuun ja mietitään, miten prosessi sujui. Mikä onnistui, mitä olisi voitu tehdä toisin? Mitä opittiin, mikä oli uskomatonta? Palataanko vielä yhteen vai jätetäänkö jäähyväiset?

Edellinen vaihe - rakenne

Tehtäviä liittyen viimeistelyvaiheeseen

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License